Sobre el pi de les tres branques

13 maig

10330313_10202893056301902_8798244094362676751_n

L’any passat vam pujar a la diada del pi, un reconeixement a un arbre que tots els catalans estimem. Tinc records des de que era molt petit, creixent, jugant al costat del pi. Amb el temps, cada berguedà, ens l’hem fet com de la família. Orgullosos, el mostrem als nostres fills, explicant-los que nosaltres, comparats amb el mil·lenari pi som un sospir, que ens n’anirem i ell seguirà allí, valent i ferm davant el temps. Ensenyem orgullosos als forasters de la resta de catalunya l’arbre, coneixedors que som uns privilegiats per custodiar un símbol del nostre país.

Avui però és quan recordo les meves pròpies paraules i les veig trontollar, s’escapçen i es trenquen, cauen… a terra. Avui m’he llevat amb una branca de l’arbre a terra.

Algun fill de puta aquesta nit tenia insomni i com a aprenent de feixista que deu ser, ha fet, allò que els seus compatriotes han fet tota la vida bé. Tallar, serrar, destruïr llibertats… es pensen, perquè no ho entenen, que un arbre és un tronc, que és fusta, que és una planta i poc més. S’han equivocat, de fet a fet. Han tallat l’aire. Han guillotinat el vent. La part més important d’un arbre vellet i malalt és sota terra som nosaltres, som les arrels. Els símbols son això però els feixistes fills de puta no n’entenen de símbols, entenen de ràbia i d’odi contra un poble que per més inri, els ha acollit. Han tallat una branca, però l’arbre s’ha fet (si cap) més gros. Ahir era un símbol de Catalunya, avui, és testimoni i víctima de la lluita dels catalans contra aquells que ens amenaçen.

Testimoni del temps, aquest símbol veurà morir de vells els autors de la seva amputació. Fort i orgullós formarà part de la vida de molts catalans tal i com ho és de la meva. Si tenim sort, aviat ho veurà des de la Llibertat d’un poble que ja no aguanta més agressions que reforçen la raó de ser d’una vegada per sempre LLIURES.

Anuncis

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

w

S'està connectant a %s

%d bloggers like this: