Arròs de Cranc

18 jul.

IMG_4869

La nostra afició (meva i dels meus fills) de caçar/pescar crancs és ben sabuda pel nombre de fotografies en les que apareixen aquests animalons. Ens ho passem molt bé i és el moment aquell d’agafar el cranc o a la roca el que ens agrada. Ahir, però vam estar a la platja, jugant, a la tarda, amb els nens, pilotes, roques, onades i crancs. En vaig pescar 7 o 8 però n’hi havien 3 de grossos, així que vaig decidir fer un arròs. L’arròs de cranc ha de ser només amb crancs coneguts com a bifornells o peluts. Ahir doncs, vaig enviar a la Gemma en missió d’anar a buscar calamars frescos (important) i vam fer un arròs de Crancs. Molt fàcil de fer i gustós va quedar molt bé i vam gaudir, del gust del mar, ocupant-me una estoneta i passant-ho bé en família i cuinant. Recepta:

 

1) Vas a les roques i t’hi deixes els peus i genolls per pescar tres/quatre crancs de bon tamany.

2) Els poses en un cubell amb aigua (neta) de mar. I cap a casa.

3) Ingredients:

4 Tomaquets petits

1 Ceba grossa o dues de petites

1/2 all

4 Calamars mitjanets

1/2 litre de brou de peix

4 Crancs

2 Cullerades de Pimentón dolç

3 Fils de safrà

Pebre.

Amb això ho fem així:

Tallem la ceba i el tomaquet moooolt petits, molt fins (jo faig servir picadora i tot) i el posem a foc mitg una bona estoneta. 15 minuts. Després hi posem els calamars tallats però no molt (va millor per menjar). 10 minuts. Mentre en una cassoleta hi posem els crancs amb un rajet d’aigua de mar. Els bullim però sense molta aigua. Els retirem, recollim el suc en un bol. Posem a la paella l’arròs i un rajet d’oli amb tot el que hi havia 10 minuts. Hi afegim el 1/2 litre de brou, el pimentón el safrà i hi posem també el suc de l’ebullició dels crancs (per això no hi posem sal) pebre si (poc) i 10 minuts a foc d’arròs. Passats els 10 minuts hi afegim els crancs i 5 minuts més. Treiem del foc, tapem 5 minuts i a gaudir d’aquest plat tan fàcil de fer i bò.

IMG_4848

IMG_4870 IMG_4872 IMG_4876 Processed with Moldiv

Anuncis
%d bloggers like this: