Baikal

22 set.

fidelcazando

Avui us parlaré de Baikal, la història d’un ós i un dirigent Cubà.

Fa molts anys, en l’època que l’URSS i Cuba tenien bona relació, un Fidel Castro jovenet, anava de viatge a Rússia. Moment que es va sacsejar el món, un cubà a Rússia!

Fidel va arribar, amb el seu seguici de persones vestides de verd militar, amb les gorres i les casques que no van tardar a complementar amb pesats i calents abrics de pells animals, gorros d’estil rus i altres complements. Fidel, es va tancar en una casa d’uns geòlegs, va provar el peix del llac Baikal, va compartir Vodka amb els geòlegs i pel que diuen va comportar-se com un veritable general. En un moment del distès dinar, va aparèixer un jove, que venia de lluny. Venia amb un ós petit que de seguida es va fer amic de Fidel. Qui es resisteix a una boleta peluda i simpàtica? El jove, li va demanar a Fidel si es voldria quedar amb el regal i Fidel, després de pensar-ho una estoneta, va accedir a quedar-se amb l’os que va acabar amb el nom del llac, Baikal.

A partir d’aquest moment, la història de l’osset va canviar, fins al moment, l’ós havia crescut en llibertat, havia estat salvat de morir (ja que la seva mare havia estat caçada) i havia guanyat una segona oportunitat amb el jove. Però llavors, el destí i el comunisme més radical va convertir l’ós en forma de regal. Va passar, de ser un ós domèstic a l’ós de Fidel Castro, un ós mediàtic, símbol de la unió entre dos països, simbolitzant la fraternitat de dos pobles van desgraciar la vida al pobre ós.

Imagineu-vos un ós siberià a Cuba, amb un clima subtropical, imagineu l’infern dels seus bioritmes i de conviure en la residència de Fidel. Es va tornar boig, salvatge, sense ganes de viure i l’ós que va tenir una última oportunitat va acabar patint dos anys de la seva vida de tortura climàtica subordinada a viure en una residència presidencial. Després va morir.

Posteriorment, com si res, Fidel va tornar a caçar per Rússia i ningú va tornar a preocupar-se per Baikal, l’exemple més gran que el destí no tan sols és capritxós, sinó que és un autèntic fill de puta!

 

Anuncis