Europa Malalta o flashback feixista.

26 set.

I avui dimarts 26 de setembre de 2017, un dia més en què es vulneren els nostres drets, llegeixo amb preocupació que a l’actual Alamània l’AfD (ultradreta) aconsegueix un 13% i és el tercer partit rere l’SPD (socialdemòcrates). I no puc evitar tornar enrere en el temps, quan es detenien Presidents de Catalunya. I veig imatges en les quals s’acomiaden als Guàrdia Civils amb crits de “a por ellos” i em recorda a quan el poble Alemany acomiadava als tancs del Fürer que marxaven a conquerir nous territoris.

Perquè, no ens enganyem, no és una guerra, el que pretén l’Estat Espanyol és una OCUPACIÓ amb totes les lletres. Potser no sóc periodista, ni molt menys historiador, però el rumb que està prenent aquesta Europa impassible i muda em preocupa profundament.

I tiro de Google i sento que aquest, el meu país, està a punt de patir, un altre cop l’envit del feixisme disfressat de llei i mentre, Europa mira cap a un altre lloc. Per refrescar la memòria calen imatges, fotografies, vídeos… Per això crec que hem d’armar-nos d’imatges, de càmeres, de moments que reflecteixin aquesta desfeta democràtica que l’Estat Espanyol vol provocar el dia 1 d’Octubre.

Les imatges es graven a la retina i són el testimoni i les ganes de les generacions que vindran. Farem el que calgui fer, però sé, segur, que guanyarem. Tard o d’hora.

 

Actuació policial contra manifestants, transició espanyola. Fotografia de Manel Armengol.

 

Anuncis
%d bloggers like this: