Avatar 2

11 gen.

El diumenge passat vaig reservar-me’l per anar al Phenomena a veure Avatar 2. Me’l vaig reservar perquè vaig sentir a la radio que calia veure la peli en bones condicions, el fet que estigui rodada digitalment i que sigui la pel·lícula més tecnològica estrenada recentment indica ja d’entrada que val la pena invertir en veure-la en condicions. Així ho vam fer.

Abans d’entrar (ja amb les beguda i crispetes) una petita cua i som-hi.

Vaig anar sense expectatives, simplement a veure que m’oferia James Cameron, Director majúscul s’ha casat la indústria de cinema amb els efectes especials, ja des de Terminator que va suposar un avanç considerable en la indústria dels efectes especials (tots recordarem el Terminator dolent que tenia una estructura com de mercuri i que es podia adaptar així a tots els formats). Doncs anava a això a veure coses boniques, sorprenents.

Va començar la peli i ja tenia els pels de punta. Tornar a Pandora (el món on viuen els Avatar emociona pel color, pel so, per l’atmosfera) va ser tornar a casa. Tornar a quan vaig veure per primera vegada la primera part d’aquesta saga al 2009, tornar a en el moment aquell que sortint del cine vaig decidir que havia de veure de nou Avatar. Ho vaig fer varis cops.

Els efectes sonors se’t emporten, el guió que com en les segones vegades acaba recordant l’estructura argumental de la pel·lícula mare però amb matisos i sense haver de fer una introducció. El missatge ecologista que predomina en la primera part està totalment vigent (inclús més accentuat) i ens porta a posar-nos com no podia ser d’altra manera de la part de la natura. Sense aprofundir molt i no caure en l’spoiler (fi equilibri) dir-vos que no hi ha un dolent molt dolent, sinó que entre els dolents es reparteixen la ràbia.

Vaig passar-me una bona estona flipant en colors (mai millor dit) i en una constant acció, el cine, al meu entendre també ha de tenir aquesta vessant. Divertida, planera i visualment meravellosa Avatar 2 em va agradar molt.

Advertisement
A %d bloguers els agrada això: