All my days

18 maig

Hi ha dies de tot, però avui és un dijous molt dijous d’aquells en què un tot, gris, et regira i l’únic que necessites és tornar a casa. No tant a casa com a paret de maons sinó de ser casa com a embolcall de seguretat, de solidesa, de niu cotó fluix, nucli intern de l’amor.

“Away We Go” (2.009), aquí traduïda com Un Lugar Donde Quedarse (us la recomano molt) aborda aquest concepte d’una manera sublim (no tan sols us recomano la peli, sinó també la banda sonora d’Alexi Murdock. La sinopsis és senzilla: Un matrimoni visita diferents amics i familiars, cadascun dels quals té el seu propi estil de vida i un enfocament diferent per a la criança dels seus fills. A mesura que coneixen aquestes persones i experimenten situacions diferents tenen un debat i reflexió sobre les seves pròpies inseguretats i expectatives davant la vida i la imminent paternitat.

Durant la peli es reflexiona sobre la importància del concepte “casa” (que en català no té traducció perquè es diu igual que les quatre parets), el concepte família i la necessitat de trobar el sentit de pertinència. Pors, dubtes i realitat es barallen amb la imminent realitat de què significa construir una família. Aquest film de Sam Mendes no va tenir molta repercusió però el trobo íntim i proper, així com la seva BSO.

Advertisement
A %d bloguers els agrada això: